Over Elliniko

Over

Elliniko

 

Over ons

 

De broers Yiannis en Dimitris Ikonomou, beiden geboren en getogen in het dorp Ichalia op het Griekse vaste land, zijn opgegroeid in de horeca. Al van jongs af aan hielpen zij mee in het restaurant van hun ouders, waar zij zich de traditionele Griekse keuken eigen hebben gemaakt. Maar als lid van een familie van restaurateurs, bestond al snel de ambitie een eigen zaak op te starten. Op 13 februari 2003 hebben zij Grieks restaurant Palladion geopend aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. Al voordat de bouw van de Markthal Rotterdam startte, begon het te kriebelen bij de broers: Wat zou het geweldig zijn om in hét foodwalhalla van Nederland een tweede zaak te starten.

 

Elliniko

 

Elliniko betekent niets anders dan “Grieks”. Met Elliniko – the all day Greek is een nieuw, uniek concept geboren met een missie: Rotterdammers en bezoekers aan de havenstad meenemen naar het moderne en eigentijdse Griekenland, waarbij de invloeden van de authentieke Griekse keuken duidelijk merkbaar blijven. Elliniko biedt zowel streetfood als een restaurantgedeelte. Het streetfoodassortiment bestaat uit onder andere pita gyros, sandwiches en salades, Grieks gebak, yoghurts en crêpes. Deze kunnen ter plekke worden genuttigd of worden ingepakt voor thuis of onderweg. Ook biedt Elliniko verschillende koffies van het merk Illy in zowel warme als koude varianten. In het restaurantgedeelte bieden wij onze gasten elke dag vanaf 17.00 uur moderne en echt authentieke Griekse dinergerechten.

 

Wanneer?

 

Iedere ochtend kunt u als bezoeker bij Elliniko al terecht voor een kop heerlijke koffie, crêpe met Nutella of ontbijt met yoghurt en Grieks gebak. Voor een lunch of een snelle hap kunt u terecht in het streetfoodrestaurant. Als u liever kiest voor de borrel of een uitgebreid diner, dan kunt u gebruik maken van een restaurantkaart met authentieke Griekse specialiteiten en heerlijke vlees- en visgerechten van de grill.

Cooking with love

 

Wij vinden het belangrijk om kwalitatief hoogwaardige producten en ingrediënten te gebruiken in onze gerechten. Daarnaast werken wij zoveel mogelijk met ingrediënten die rechtstreeks uit Griekenland komen, geleverd door lokale Griekse leveranciers. Wij gebruiken voor onze gerechten recepten die al generaties lang in onze familie zijn. Met authentieke smaken en verrassende kaart hopen wij onze gasten tijdens een bezoek aan Elliniko de echte smaak van Griekenland te laten ervaren.

Share