Over Elliniko

Over

Elliniko

Over ons

De broers Yiannis en Dimitris Ikonomou, beiden geboren en getogen in het dorp Ichalia op het Griekse vaste land, zijn opgegroeid in de horeca. Al van jongs af aan hielpen zij mee in het restaurant van hun ouders, waar zij zich de traditionele Griekse keuken eigen hebben gemaakt. Maar als lid van een familie van restaurateurs, bestond al snel de ambitie een eigen zaak op te starten. Op 13 februari 2003 hebben zij Grieks restaurant Palladion geopend in Vlaardingen en in oktober 2014 hun tweede restaurant in de Markthal. Inmiddels is Elliniko – the all day Greek uitgegroeid tot een bekende naam in Rotterdam en een drukbezocht restaurant waar gasten de hele dag door terecht kunnen voor koffie, lunch, borrel of diner.

Elliniko

Elliniko betekent niets anders dan “Grieks”. Met Elliniko – the all day Greek is een nieuw, uniek concept geboren met een missie: Rotterdammers en bezoekers aan de havenstad meenemen naar het moderne en eigentijdse Griekenland, waarbij de invloeden van de authentieke Griekse keuken duidelijk merkbaar blijven. Elliniko biedt zowel streetfood als authentiek Griekse gerechten. Het streetfoodassortiment bestaat uit onder andere pita wraps, plates en mixschotels, sandwiches en salades, Grieks gebak, crêpes en warme en koude koffievarianten van het merk Illy. Deze kunnen ter plekke worden genuttigd of worden ingepakt voor thuis of onderweg. Daarnaast biedt Elliniko moderne en écht authentieke Griekse lunch- en dinergerechten.

Cooking with love

Wij gebruiken verse producten en ingrediënten voor onze gerechten die ter plekke worden bereid. Daarnaast werken wij zoveel mogelijk met ingrediënten die rechtstreeks uit Griekenland komen, geleverd door lokale Griekse leveranciers. De recepten van onze gerechten zijn al generaties lang in onze familie én nieuw bedacht door onze chef. Met authentieke smaken en unieke kaart ervaren onze gasten tijdens een bezoek aan Elliniko de echte smaak van Griekenland.

Share