Over Elliniko

Over

Elliniko

Over ons

De broers Yiannis en Dimitris Ikonomou, beiden geboren en getogen in het dorp Ichalia op het Griekse vaste land, zijn opgegroeid in de horeca. Al van jongs af aan hielpen zij mee in het restaurant van hun ouders, waar zij zich de traditionele Griekse keuken eigen hebben gemaakt. Maar als lid van een familie van restaurateurs, bestond al snel de ambitie een eigen zaak op te starten. Op 13 februari 2003 hebben zij Grieks restaurant Palladion geopend in Vlaardingen. Al voordat de bouw van de Markthal Rotterdam startte, begon het te kriebelen: Wat zou het geweldig zijn om in hét foodwalhalla van Nederland een tweede zaak te starten. Inmiddels is Elliniko – the all day Greek uitgegroeid tot een bekende naam in Rotterdam en een drukbezocht restaurant waar gasten de hele dag door terecht kunnen voor koffie, lunch, borrel of diner.

Elliniko

Elliniko betekent niets anders dan “Grieks”. Met Elliniko – the all day Greek is een nieuw, uniek concept geboren met een missie: Rotterdammers en bezoekers aan de havenstad meenemen naar het moderne en eigentijdse Griekenland, waarbij de invloeden van de authentieke Griekse keuken duidelijk merkbaar blijven. Elliniko biedt zowel streetfood als authentiek Griekse gerechten. Het streetfoodassortiment bestaat uit onder andere pita wraps, plates en mixschotels, sandwiches en salades, Grieks gebak, crêpes en warme en koude koffievarianten van het merk Illy. Deze kunnen ter plekke worden genuttigd of worden ingepakt voor thuis of onderweg. Daarnaast biedt Elliniko moderne en écht authentieke Griekse lunch- en dinergerechten.

Wanneer?

Voor een kop koffie, lunch of een snelle hap biedt ons streetfoodassortiment uitkomst. Als u liever kiest voor de borrel of een uitgebreid diner, dan biedt onze kaart een ruime keuze authentieke Griekse specialiteiten en heerlijke vlees- en visgerechten van de grill. Ook is het mogelijk een combinatie te maken van streetfood en gerechten uit de authentieke Griekse keuken.

Cooking with love

Wij vinden het belangrijk om kwalitatief hoogwaardige producten en ingrediënten te gebruiken in onze gerechten. Daarnaast werken wij zoveel mogelijk met ingrediënten die rechtstreeks uit Griekenland komen, geleverd door lokale Griekse leveranciers. Wij gebruiken voor onze gerechten recepten die al generaties lang in onze familie zijn. Met authentieke smaken en verrassende kaart ervaren onze gasten tijdens een bezoek aan Elliniko de echte smaak van Griekenland.

Share